|
KVH Československo 1945 - 1990 Diskusní forum KVH ČS 1945 - 1990
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Saly 3. ročník
Založen: 27. 02. 2006 Příspěvky: 144 Bydliště: Československá republika
|
Zaslal: ne září 03, 2006 1:38 pm Předmět: Re: bunda |
|
|
Hru?ka napsal: |
Mohl bych se otázat co je to za bundu?? |
No to bych taky rád věděl ale asi to bude Letech z WWII. na ?i?kově jsem ji tam zahlídl ale jistej si nejsem. _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aranai 1. ročník
Založen: 23. 05. 2006 Příspěvky: 27 Bydliště: Karl-Marx-Stadt, DDR
|
Zaslal: pá září 08, 2006 1:26 pm Předmět: Re: sako vz.30 |
|
|
Saly napsal: |
Jo tohle je asi nejlep?í kousek co mám...ale jen ?koda ?e je mi drochu men?í ale neva,je to můj miláček | No je fakt pekné. Prvú republiku zháňam u? ani neviem ako dlho. Tu su nejake veci odomňa, nieje to nič moc ale mne sa pačia
_________________ Auferstanden aus Ruinen
Und der Zukunft zugewandt,
Laß uns dir zum Guten dienen,
Deutschland, einig Vaterland. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: pá září 08, 2006 3:38 pm Předmět: |
|
|
Pěkný,pěkný ale nevim nebylo by to lep?í bez toho zipu?? _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aranai 1. ročník
|
Zaslal: pá září 08, 2006 4:21 pm Předmět: |
|
|
Posledný u?ivatel si to pre?il aby mu cez gombíky nefúkalo ( teda údajne ) _________________ Auferstanden aus Ruinen
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: pá září 08, 2006 9:20 pm Předmět: |
|
|
Aranai napsal: | Posledný u?ivatel si to pre?il aby mu cez gombíky nefúkalo ( teda údajne ) |
No to znám....Zatracený knoflíky to si to vojáci nemohli u? nechávat u?ít se zipem _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aranai 1. ročník
|
Zaslal: pá září 08, 2006 9:40 pm Předmět: |
|
|
No v 60-tych rokoch by bola uniforma na zips dos? vežký luksus a pokrok, keď si zoberie? ?e na?i e?te v 90-tych rokoch behali oblečený vo veciach ktorých dizajn pochádzal z vojny ak dokonca nie zo začiatku storočia ( ko?ený nosný systém, ruksak, kovová helma, ko?ená po?va na bajonet, polna fla?a s korkovou zátkou...
Inak zips na tankistických čerňákoch je tak trochu nonsens, v prípade ?e tank začne horie? a vojak ho opustí a bude mu horie? bunda, tak ju zo seba neztrhne, lebo sa mu roztavý a zaleje zips, kde?to gombíky roztrhne?. Ale najlep?ie na to, keď u? sme nemali peniaze na nomex by boli cvočky. _________________ Auferstanden aus Ruinen
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: pá září 08, 2006 10:05 pm Předmět: |
|
|
Aranai napsal: | No v 60-tych rokoch by bola uniforma na zips dos? vežký luksus a pokrok, keď si zoberie? ?e na?i e?te v 90-tych rokoch behali oblečený vo veciach ktorých dizajn pochádzal z vojny ak dokonca nie zo začiatku storočia ( ko?ený nosný systém, ruksak, kovová helma, ko?ená po?va na bajonet, polna fla?a s korkovou zátkou...
Inak zips na tankistických čerňákoch je tak trochu nonsens, v prípade ?e tank začne horie? a vojak ho opustí a bude mu horie? bunda, tak ju zo seba neztrhne, lebo sa mu roztavý a zaleje zips, kde?to gombíky roztrhne?. Ale najlep?ie na to, keď u? sme nemali peniaze na nomex by boli cvočky. |
V pohodě já jsem to myslel ironicky....Jinak vět?ina armáda pou?ívá knoflíky.... _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aranai 1. ročník
|
Zaslal: pá září 08, 2006 10:39 pm Předmět: |
|
|
Jasne v pohode, to ja som sa trochu "rozkecol" _________________ Auferstanden aus Ruinen
|
Návrat nahoru |
|
|
lowpass 4. ročník
|
Zaslal: po září 11, 2006 12:53 pm Předmět: |
|
|
...
Naposledy upravil lowpass dne út únor 26, 2008 5:08 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aranai 1. ročník
|
Zaslal: út září 12, 2006 8:34 pm Předmět: |
|
|
No originál to je, ale či ju tam na?il vojak alebo a? nejaký "obchodník" to sa samozrejme zisti? nedá. Ale je to originál a mne sa to tak páči. Aj preto som ju kúpil ( vzhžadom na fakt ?e ten zips tam nepatrí a na rukávoch je tro?ku predratá a celkovo to nieje 100% stav ). _________________ Auferstanden aus Ruinen
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: út září 12, 2006 8:38 pm Předmět: |
|
|
No jo mločky jsou supr......taky jsem měl kongo ale raději jsem ho prodal ale zase toho moc nelituju...no tedy někdy jo ale ne moc. _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ostravak 4. ročník
|
Zaslal: st září 13, 2006 10:35 am Předmět: |
|
|
To Aranai:
S těma černáky je to fakt dost velká nepromy?lenost. Ale proč to nenapadlo ty na té výstrojní správě, ?e je ta bunda vlastně past, v které se ten tankista vlastně mů?e u?kvařit za?iva?
Jinak ta zastaralost a historičnost na?í ČSLA výstroje se mi taky líbí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aranai 1. ročník
|
Zaslal: st září 13, 2006 6:39 pm Předmět: |
|
|
No napríklad na západe žudí v?dy udivuje, ako vežmi si bola výstroj ČSLA podobná s tou Wehrmachtu. Je to vlastne unikát. _________________ Auferstanden aus Ruinen
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: st září 13, 2006 6:48 pm Předmět: |
|
|
No kdy? se nad tím tak pozastavím tak byla dost podobná a je vidět ?e jak ČSLA a Němci to vymyslely dost dobře. _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: st září 13, 2006 6:50 pm Předmět: |
|
|
U nás se vymyslelo prd, v?dy? to vychází z rakousko-uherský výstroje... _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|