|
KVH Československo 1945 - 1990 Diskusní forum KVH ČS 1945 - 1990
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
tatral 2. ročník
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Budulínek Člen
|
Zaslal: st květen 12, 2010 9:55 pm Předmět: |
|
|
no hlavne ta cena je dost vtipna... _________________ Puč mi čepicí!... za stofků! - ne! To je kostým!
Kdykoliv jsem něco dělal, tak se u toho pila desítka! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: čt květen 13, 2010 6:38 am Předmět: |
|
|
Za tyhlety prachy taky vytvořim originál jak víno.
Sly?el jsem o ní nějaké pověsti, ale jestli se skutečně pou?ívala, to netu?im. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: čt květen 13, 2010 9:02 am Předmět: |
|
|
Zrovna mam v ruce sesitek Zdenka Benese Kida - Bodak pro samopal vz.58 (rv 2008, a ten starsi samizdat je tusim cca 2000) a tam pise cituji:
"...vetsina pochev je sita pro umisteni na leve strane opasku, cast se vsak vyrabela pro levaky, tedy s opacne smerovanym zavesnym poutkem..."
Co to ale na spravne strane udela s Vasim "nadobickem" pri pohybu uz se ale nikde nepise. Umistovat bodak na druhou stranu je zase nepredpisove (aspon o vyjimkach nic nevim, treba se to ale nekde najde)...Na fotce je bezna pochva na spatne strane, tak si udelejte predstavu o komfortu noseni...
To uz by pak mel smysl i Sa vz 58 pro levaky noseny na opacnem rameni a predpisy psane po arabsku zprava doleva...ted jenom pockat, kdy se to vsechno objevi na trhu!
Takze originalitu nevylucuju, ale smysl vyroby mi unika...
PS: i pres urcitou raritnost pochvy je ta cena fakt hrozna... _________________ Za vsechno muze tenhle on:
A Rallye ABC EP-SI-LON... |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: čt květen 13, 2010 5:28 pm Předmět: |
|
|
Mů?u potvrdit existenci těchhle "pravobokých" pochev, ale "potkal" jsem jich za ty roky opravdu jen pár, ostatně nebyl důvod je vydávat, byly ve skladu NSRDV jen pro jistotu...
Přiznám se, ?e jsem dokázal přesvědčit několik leváků o tom, ?e psát mohou levou rukou, ale zdravit, házet granáty a střílet se prostě bude pravou rukou a z pravého ramene...
Nikdy jsem v?ak sám nepřipustil ani (u jiné jednotky) neviděl, ?e by levák měl sumku na opasku vlevo a bodák vpravo, nedej Bo?e, ?e by měl samopal na řemen na levém rameni.
Mimo téma: Za?il jsem i kluky (leváky) se "silněj?ím" levým okem, ale principiálně ?lo o to, aby viděli ostře hledí a mu?ku a terč, to u? mohla být jen silueta. Konec konců, kdo nezkusil střílet levou rukou a z levého ramene, nebral střeleckou moc vá?ně.
Tak?e se nad pravostí budu zamý?let a? v momentě, kdy někdo bude nabízet třeba padákový postroj pro leváka (někdy to byla čiho?? "přesvědčit je", aby "za kliku" brali pravou rukou), případně vejtřasku s volantem vpravo...
Naposledy upravil greenbaron dne čt květen 13, 2010 5:33 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: čt květen 13, 2010 5:33 pm Předmět: |
|
|
On je prů?vih v tom, ?e se dneska u? dělá kde co, co je nějak raritní, fale?né. O tom ?e existovaly se tedy pochybovat nedá. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
nwcantioch 4. ročník
|
Zaslal: po březen 14, 2011 8:37 pm Předmět: levá pochva na bobák |
|
|
Dyť tady tu pochvu mám taky |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|