Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: st leden 03, 2007 11:19 pm Předmět: Var?avská Smlouva |
|
|
Mám doma něco málo od východních Němců (opět podotýkám, ?e mne berou polní uniformy, ne vycházkovky a slu?ební), tedy taky jehličí. Mů?eme to tu té? probrat, pokud bude zájem. Např o Polácích vím 0, o Máďarech -1, Bulharech -2 a Rusáci jsou tak rozmanití, ?e se do toho vůbec nepou?tím. Co Vy na to |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: st leden 03, 2007 11:23 pm Předmět: |
|
|
Taky jsem o tom přemý?lel, asi uděláme extra sekci "Var?avská smlouva" s podsekcemi pro jednotlivé státy... _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: st leden 03, 2007 11:25 pm Předmět: |
|
|
Ví? jak se to říká? Podej to tak, aby ?éf... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Risk3 3. ročník
|
Zaslal: čt leden 04, 2007 3:42 pm Předmět: NDR |
|
|
mě by to například zajímalo docela dost proto?e o NDR nen tolik materiálů a v armyshopech jsou místo stejnokroje vidět spí? jen drobnosti - sumky, batohy, polní lahve, e?usy, rukavice, řemení atp. a po samotnejch maskáčích jako by se slehla zem... navíc by chtělo udělat něco proto aby to lidi nekombinovali s ?edesátkama, vypadá to pak děsivě |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jiri Hanysek 3. ročník
|
Zaslal: čt leden 04, 2007 4:15 pm Předmět: |
|
|
V na?ich army shopech se sice východoněmecké jehličí shání ?patně, ale na internetu je jich spousta. Zajímavé nicméně je, ?e polské jehličí wz. 58 je nesehnatelné dokonce i v samotném Polsku a velmi obti?ně se tam shání i "moro". |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ostravak 4. ročník
|
Zaslal: čt leden 04, 2007 7:06 pm Předmět: |
|
|
No jestli to s tím polským jehličím nebude taky proto, ?e je zákonem zakázáno nosit na veřejnosti i vyřazené výstrojní součástky. To pak ani ti prodejci nebudou mít zájem to shánět, kdy? to nemá valnou sběratelskou cenu a ven na hory se s tím nesmí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jiri Hanysek 3. ročník
|
Zaslal: čt leden 04, 2007 9:18 pm Předmět: |
|
|
Nevím, jak to je přesně v Polsku se zákonem, který upravuje no?ení stejnokrojů na veřejnosti. V praxi je ka?dopádně občas mo?né vidět borce, kteří mají "moro" anebo současné polské maskáče na sobě. Podivné je, ?e současné polské "BDU" se dá sehnat mnohem snáze ne? moro, přičem? předpokládám, ?e zákaz no?ení by se měl předev?ím týkat současných uniforem a ne těch, které se pou?ívaly kdysi dávno za komunistů.
BTW Moro působí na Poláky trochu jinak ne? na nás jehličí mj. i vzhledem k tomu, ?e ho pou?ívaly jednotky ZOMO při potlačování demonstrací, k čemu? na?e jehličí nikdy nebylo zneu?ito v tak masovém měřítku. |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 12:46 am Předmět: |
|
|
Hezky se to rozvíjí a já nechci prudit, ale původně jsem měl na mysli něco na způsob uniforma vz.60, zkrátka v?e, co je jehličnaté po Německu a po Polsku konkrétně, třeba na fotkách... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 12:47 am Předmět: |
|
|
Jo jo, v?echno bude, jen se trochu je?tě musím pohrabat v arministraci, aby to nebylo pod čs. výstrojí a výzbrojí. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Makarony do woka
|
Návrat nahoru |
|
|
gerdik 3. ročník
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 8:39 am Předmět: jehličí polsko |
|
|
v polsku není moro tak populární resp. nemá ten správný mask. vzor a jak je zde správně uvedeno, bylo bohu?el v osmdesátých letech hojně pou?íváno min. vnitra při potlačování demonstrací, co? má taky psychologickou vazbu na no?ení. zajímavé je , ?e v polsku je vět?í obliba no?ení origo vojenských věcí ne? u nás- hovořím z vlastní zku?enosti. jinak postih za no?ení voj. kompletů- myslím maskáče vz. pantera- je v polsku tvrd?í. mluvil jsem s voj.policií a pokuty jsou kolem 2000,- zlotých, co? u? je pálka.jehličí pou?ívají v současné době hasiči k vycviku. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jiri Hanysek 3. ročník
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 6:17 pm Předmět: |
|
|
To já mám teda opačné zku?enosti. V Polsku je málo armyshopů, moro se shání ?patně a polské jehličí je zcela nesehnatelné. Navíc tam zdaleka není tak silná tradice trampingu jako u nás a jednu dobu bylo přece "jehličí" témeř povinnou "výstrojí" českého trampa.
Je?tě bych tady chtěl uvést, co mo?ná není zcela jasné, ?e polské jehličí bylo zavedeno jako wz. 58 a pou?itá látka je témeř identická se vz. 60. Moro bylo zavedeno koncem 60. let (nikdo neví proč - maskuje toti? velmi ?patně) a svým potiskem je velmi podobné pracákům AČR vz. 92. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 6:19 pm Předmět: |
|
|
Hybaj tohle ře?it do příslu?ných sekcí, kdy? u? jsem je vytvořil. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Makarony do woka
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 6:33 pm Předmět: |
|
|
Áááá super práce, pane Petře, pískovi?tě se nám rozrůstá, tak?e hurá na ně... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 6:49 pm Předmět: |
|
|
Doufám ?e jsem se neunáhlil, kdy? jsem k tomu svolil. Mám obavu, aby se nezačalo fórum rozrůstat a? moc - hosting nemáme neomezený a bajty stojí koruny, tak bych nerad, aby tu byly ostatní armády na úkor té na?í.
Raději dopředu říkám ?e to je jen na zkou?ku, tak se nedivte, kdy? to někdy v budoucnu třeba utnu. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Makarony do woka
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 6:58 pm Předmět: |
|
|
A tím jsi mi připomněl mimo jiné, ?e např na Válce je ctihodným čtenářům hezky podrobně sděleno a vysvětleno, ?e i jejich přičiněním ono fórum funguje. Dokonce i s počítadlem stavu konta. Co ty na to? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|