|
KVH Československo 1945 - 1990 Diskusní forum KVH ČS 1945 - 1990
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: pá leden 05, 2007 8:28 pm Předmět: standardní jehly |
|
|
Počkejte po víkendu, bude základní přehled. |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 9:22 pm Předmět: |
|
|
Kvalita fotek se stále nedaří zvý?it, a? u? je to mojí neschopností donutit fo?ák ke spolupráci nebo proto?e je to sta?ené z netu. Nicméně tady je slibovaný základ, který si opět nečiní nárok na úplnost. Informace z té knihy nejsou v tomhle směru úplně detailní, tak?e mezer je dost. Tady hned ze začátku mi chybí vzor typu 58-60???, proto?e přejímačky na jedné blůze pro ?enskou mají právě letopočet 58. Tak?e:
Uniforma vzor 73:
Uniforma vzor 86:
Uniforma vzor 90:
Tak a je?tě:
star?í pokud jsou: nezjistil jsem
vzor 73 : nezjistil jsem
vzor 86 :
č1 letní ... střihová varianta mu?i a varianta ?eny
č2 ???
č3 přechodná jaro-podzim
č4 zimní
č5 zimní, jaký je mezi nimi rozdíl netu?ím, i kdy? existuji va?áky s laclem i bez něj.
vzor 90 : letní a zimní
To snad pro začátek stačí, tak?e se taky sna?te...
Naposledy upravil papergeorge dne čt srpen 30, 2007 12:10 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 9:24 pm Předmět: |
|
|
A hnedka tam mám chybu, proto?e ten poslední u vz73 s basebalkou tam nepatří, a já teď nevím, jak to po sobě upravit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 9:39 pm Předmět: |
|
|
papergeorge napsal: | A hnedka tam mám chybu, proto?e ten poslední u vz73 s basebalkou tam nepatří, a já teď nevím, jak to po sobě upravit... |
Hotovo.
A ten vz. 73 je taky jehličí nebo je to jednobarevné? _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 9:51 pm Předmět: |
|
|
V?echny jsou německé jehly. Ta varianta bez potisku je střihově identická s jehlama a je taková divně ?edivá s nádechem do hněda. Pokud vím, měl to být ekvivalent pro jejich Lidové milice, ale asi to mohli fasovat i v armádě.
Pěkná fotka, co? Helmut´s Parade from seventies |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 9:52 pm Předmět: |
|
|
Jen mi z těch obrázků není jasné, jak se li?í vz. 73 od vz. 86. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Makarony do woka
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 9:56 pm Předmět: |
|
|
PS: nenechte se zmást je?tě jednou perličkou. Mil-tec u? vyrábí repliku tohoto potisku, ov?em střihově to je americký BDU a tričko s jehlama se tehdy také fakt nefasovalo:
Naposledy upravil papergeorge dne čt srpen 30, 2007 11:59 am, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 10:02 pm Předmět: |
|
|
Mně taky ne... , ale ten ústečák, co má armáč Militaryrange, nebo jak se to jmenuje to sem občas tahá. A v katalogu od Mil-tecu to je uváděno myslím taky tak. Já se nikdy ve vět?ím mno?ství nehrabal, tak?e nemů?u slou?it. Ale samozřejmě bádám dál, a a? něco přibude, dám to sem. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: ne leden 07, 2007 10:02 pm Předmět: |
|
|
To myslím nehrozí. Kdyby ale někdo věděl rozdíl mezi těma vz. 73 a 86, vůbec bych se nezlobil. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Makarony do woka
|
Návrat nahoru |
|
|
edakemlink 3. ročník
|
Zaslal: po leden 08, 2007 8:32 am Předmět: |
|
|
Podle mne je nejznatelněj?í rozdíl mezi modelem 73 a 86 ten, ?e model 73 má na kapsách na rukávech blůzy velké nekryté ?edé knoflíky, kte?to model 86 má na kapsách na rukávech blůzy knoflíky kryté nebo má kapsy na sucháč. Je to vidět i na těch figurínách zde v příspěvku od Pápy George. U kalhot rozdíly nevím, mo?ná materiál.
Na těchto fotkách je ten rozdíl vidět. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ostravak 4. ročník
|
Zaslal: po leden 08, 2007 7:33 pm Předmět: |
|
|
Mohl by mi prosím někdo objasnit smysl no?ení kalhot přes holínky? Dost mi to příjde nepraktické. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: po leden 08, 2007 7:39 pm Předmět: |
|
|
Sice nemám rád diskuse nad praktičností výstroje (viz. varování), ale budi? - ono to má něco do sebe, a? jde o holínky či kanady. Nenabere? si tam hlínu, kdy? se proplazí? oranicí, nenapadají ti tam kamínky, osiny kdy? proběhne? polem, nazapíchnou se ti do boty větvičky kdy? proleze? ro?tím... Monterky přes holinky jsem praktikoval u? v době, kdy jsem je?tě o takovém no?ení polních mundůrů nic netu?il - vyplynulo to ze zku?eností. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Makarony do woka
|
Návrat nahoru |
|
|
Ostravak 4. ročník
|
Zaslal: po leden 08, 2007 7:47 pm Předmět: |
|
|
Promiň Petře, tak to jsem nerad. Ale fakt nedalo mi to. Mimochodem co Ti na tom vadí, jestli se mohu zeptat?? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: po leden 08, 2007 7:51 pm Předmět: |
|
|
?e to je bezpředmětný. Prostě to tak bylo a tím je vyře?eno. Co konkrétně vedlo k zavedení takového či onakého způsobu no?ení stejně nevymyslíme a dokumenty z různých návrhů či připomínková řízení vět?inou neznáme. Pokud by někdo oficiální důvody znal, a? je klidně napí?e, ale vět?ina na?eho filozofování proč to či ono nemá smysl. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Makarony do woka
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: po leden 08, 2007 11:22 pm Předmět: |
|
|
Kocouři, já to nepodal dost výmluvně, tak?e to zkusím navzdory kvalitě svých fotek malinko napravit: Rozdíly mezi vz73 a vz86 neznám, ale i u Helmutů mají blůzu a kabát!!! Obojí je sice ze stejného materiálu (OT: osobně bych to nosit nechtěl, páč Němci mají asi jiný tvar těla a napasovat na sebe jejich uniformu do pole je fakt askeze, a to nemluvím o materiálu, v něm? bych nechtěl absolvovat ani den výcviku, nedej bo?e vyvedení do pole kdykoli, nato? v zimě. Zlatý teplý jehličí, ale taky mi u? není dvacet a u? začínám být fakt línej, end OT), ale střihově se to li?í. Proto?e odpovídám dost pozdě, nebudu reagovat odpověďmi stylem to: ten a to: ten...
Suché zipy mohou být podle mne buď na vz90, která je střihově stejná jako v?e, co z NVA známe (nepotvrzeno), nebo to bude Mil-Tec ala BDU.
Tady je velmi nekvalitní fotka v?evojskové blůzy, které JSOU vidět knoflíky na ramenních kapsičkách:
Tady je fotka VR?KU pro ?enský (opačná li?ta a zá?evky na prsou, nevím,zda blůza či kabát???), ale zakládám nový link, němčináři pomo?te:
A tady je, kvalitu mi opět promiňte, říkejme tomu kabát (kongo ,NVA): Výlo?ky prosím neře?te, asi to bude Bundeswehr, prodavač byl spí? podavač:
Tak?e podle mne blůzám jsou na rukávových kapsách vidět knoflíky a kabátům ne.
OT: U? jste někdo viděl tuhle uniformu (i mu?skej střih) na České (Slovenské) bábovce? DOPORUČUJU. Nikdy jsem toti? neviděl ?enskou, která by se mi líbila oblečená v polní uniformě nebo v její části, ov?em pokud na sobě neměla něco z NVA |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|