|
KVH Československo 1945 - 1990 Diskusní forum KVH ČS 1945 - 1990
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pavel Člen
Založen: 13. 07. 2006 Příspěvky: 764 Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
|
Zaslal: st prosinec 02, 2009 5:53 pm Předmět: |
|
|
POZOR!!! Je vybaven jinou vě?í bez KULOMETU!!! _________________ Rozmotáme velké cívky;
drát se vine jeko had.
Čáry máry, proměníme
hada na kouzelný drát.
Slyšíte nás? Slyším. Ano.
Spojení je navázáno.
Nejlíp se to podaří
vojákovi - spojaři. |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 1:10 pm Předmět: |
|
|
Předlistopadové SKOTy VB byly kromě na dálku viditelných (bílých) dveří s nápisy VB vybaveny bílými SPZ ve tvaru B číslo (teď si nejsem jist, zda tam byla pomlčka, ale spí? ne) - vpředu obdélníkovými, vzadu ?estiúhelníkovými. Zvět?enina této značky byla i na stropě korby pro případné rozpoznání vozidla z vrtulníku.
Existoval tzv. ideový záměr upravit pro potřeby "kontroly davu" i BVP-1 s předpokladem zástavby vodního děla místo hlavní výzbroje vozidla a vyu?ití roje pro instalaci nádr?í na "hasivo" a "značkovací" roztok, který mohl být do "hasiva" přidán s cílem pozděj?í identifikace účastníků demonstrace. Pokud vím, záměr nebyl realizován z následujících důvodů:
- dotyčnému plánovači bylo vysvětleno, ?e vý?ka vě?e BVP-1 nad davem je příli? nízká pro pozorování a postřikování davu z převý?ení
- pozorovací přístroje velitele jsou je?tě ní? ne? ty ve vě?i
- mohlo by docházet k po?kozování (asfaltové) vozovky pásy vozidla a
- jeho přesun na místo "zásahu" by s velkou pravděpodobností nemusel zůstat bez následků na majetku nezúčastněných organizací a soukromých osob, pokud by nebyl proveden na podvalníku
Proto na celé čáře "vyhrály" Tatry s klecovou konstrukcí kolem vodního děla.
Nicméně existovalo údajně několik BVP-1 přidělených (mně neznámému) útvaru VMV, pokud se nemýlím, tak pro ochranu tzv. objektů zvlá?tní důle?itosti. Tato vozidla byla podle očitého svědka zbarvena podobně, jako SKOTy VB - základ "khaki zelená" s bílými doplňky a nápisy, na stropě měly být i obvyklé zvět?eniny poznávacích značek. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: po květen 10, 2010 11:19 am Předmět: |
|
|
KONEČNĚ se ke mě dostaly nějaké fotky. Malá ochutnávka...
_________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Budulínek Člen
|
Zaslal: st květen 12, 2010 1:04 pm Předmět: |
|
|
sou ty fotky některý moc pěkný...doufám, ?e si takovou akci budem moct brzo zopakovat.. _________________ Puč mi čepicí!... za stofků! - ne! To je kostým!
Kdykoliv jsem něco dělal, tak se u toho pila desítka! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|