|
KVH Československo 1945 - 1990 Diskusní forum KVH ČS 1945 - 1990
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: st listopad 28, 2007 9:39 pm Předmět: |
|
|
Zrovna jsem s hlavou v dlaních přemý?lel, kam jsem ten pytel na hady za?il... |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: st listopad 28, 2007 9:55 pm Předmět: |
|
|
Tak, po bleskové "akci divoká svině" ( je?tě to umím ) v pokojících "mladých pánů" jich mám v krabici 29, ale je?tě něco chybí - určitě ten mariňák a dal?í, kteří měli dělené ruce a volně samopaly... Tu?ím, ?e jsem je nedal v plen a jdu hledat dál. |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: po únor 11, 2008 7:30 pm Předmět: |
|
|
Tak, omlouvám se za zdr?ení, nedisponuju vlastním digitálem - tak?e tady jsou vyfoceni... Ve vět?ině případů mám více kousků od jednoho (skoro ka?dého) typu.
http://fotogalerie.datart.cz/user/greenbaron/figurky-nva-ddr/detail1.php
A? dojdete na ?estnáctku tak to je v?e.
Naposledy upravil greenbaron dne po únor 11, 2008 7:36 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: po únor 11, 2008 7:33 pm Předmět: |
|
|
_________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: po únor 11, 2008 7:40 pm Předmět: |
|
|
Jak říkával mlad?í kluk - kdy? je vezmu na pískovi?tě a nechám je zamaskovat, neskovají se nafurt jako ty, co z nich zbydou jen drátky, tati...
Takhle během jednoho krásného dne "odepsal" vět?inu těch československých z "papírma?e". Bylo po de?ti a z písku se mu dobře dělaly bunkry pro vojáky - a já pak se sítkem ty drátky vybíral z pískovi?tě. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Risk3 3. ročník
|
Zaslal: út únor 12, 2008 8:57 pm Předmět: |
|
|
Ehh kru?ný to osud československé jednotky trochu ?koda, ale co, kdy? si vezmu jak jsme my těm vojáčků tavili zbraně sirkama, tak je to maskování v pískovi?ti je?tě zlatý Ale pěkná sbírka těch od NVA. Nedávno jsem je viděl v jednom německym bazárku, ale neměl jsem v kapse ani euro, tak z toho nic nebylo.
Mimochodem, na ostrově Usedom na severu německa je jedno pěkný malý soukromý muzeum v?eho mo?nýho, a kromě NVA gazika 69M a nějaký NVA výstroje tam maj i expozici hraček... a co jsem mezi nima nena?el... NVA figurky ve velkym počtu, v bojové formaci |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: út únor 12, 2008 9:15 pm Předmět: |
|
|
Bylo by docela zajímavé dobrat se k tomu, kolik - myslím v jakých pózách vlastně těch figurek bylo vyrobeno.
Co jsem to tak studoval, tak mají minimálně dva, mo?ná dokonce tři typy ústroje, je vidět, ?e jedni jsou star?í a druzí nověj?í...
Náhodou, webadresa na to muzeum by se někde najít nedala - samozřejmě to napřed zkusím sám. |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: st únor 13, 2008 11:04 am Předmět: |
|
|
Tak jsem na?el několik adres na muzea v komplexu Prora a na celém poloostrově (před válkou zotavovna "Kraft durch Freunde" - nevím, jestli to pí?u dobře), po válce taky a navíc kasárna jak hrom... Ale malé soukromé muzeum ni?ta...
Přesto ale do?lo k "posunu" v míře poznání:
a) kdy? mi stál mlad?í kluk za zády a koukal na to, co kutím na netu, najednou zařval "Počkej tu a nechoď pryč!" (opakuju, seděl jsem u počítadla) a vzápětí přinesl dal?ího vojáčka - střelce ze samopalu, le?ícího... se slovy "Tenhle tam je?tě není" (je v galerii).
b) jak jsem hledal muzea, na?el jsem na německé e-bay pár odkazů na prodej figurek a kdy? pominu "hochy od Volksmariny", tak se je?tě vyskytuje
c) maník, který nese samopal či kulomet přes ramena (má ho na snímku papergeorge) a pak
d) důstojník "od wachy" (v rajtkách) se ?avlí - nejspí? patří k tomu, co má samopal na prsou v poloze "K poctě zbraň"... No a pak to vypadá, ?e u? dal?í "pózy" nebyly...
Figurky se vyskytují ve dvou základních provedeních
1. z ?edého měkčeného plastu/pry?e s něčím jako maskováním hnědou a zelenou barvou (typnu si, ?e jsou star?í a mělo by to odpovídat "blumentarnu" - flekáčům)
2. ze ?edozeleného měkčeného plastu/pry?e bez maskování (typnu si, ?e jsou to figurky nověj?í a barva by mohla odpovídat "strichtarnu" - jehličí)
Ale je zajímavé, ?e i ty pozděj?í mají pod krkem ve vět?ině případů "vázání ?ňůrou" a kapuci - zřetelně z původních "blumentarn" převlekáčů...
Námořníky neře?ím, těch bylo několik variant v bílé a modré, s lodičkou (na hlavě samozřejmě) a nebo s kulatou čapkou bez ?títku a důstojník s kordíkem.
No a tady je link na stránku, kde jsou snad v?echny varianty (německy nijak zvlá?? nevládnu, ale sedící figurka je z nějaké hračky a tedy k tomuhle nepatří, tankista je překopávka a jsou tam dobře vidět "Volksmariňáci" a důstojník čestné strá?e...
http://www.beepworld.de/members12/modellbau-thomas/aufstellfiguren.htm |
|
Návrat nahoru |
|
|
Risk3 3. ročník
|
Zaslal: st únor 13, 2008 4:40 pm Předmět: |
|
|
1)muzeum snad ani web nemělo, pokud vím, náhodou jsme jeli okolo a tak jsme se stavili, spí? to vypadá jako jedno velký vrakovi?tě - venku stojí vozy IFA, Robur, Tatra, na?e trambusy a jiná zajímavá technika, maj i armádního trabanta (jako v Le?anech, ale do tohohle jsem si mohl sednout ) Mo?ná bys na?el něco o muzeu Peenemünde, to je blízko a je tam expozice NVA letectva a německých raket obecně + jako bonus sovětská diesel ponorka Julieet a raketová fregata Tarantul (rovně? sovětská). to u? jsem ale dost OT asi uděláme sekci Tipy na výlet
2) řekl bych ?e usuzuje? správně, ty blumentarny to budou, asi se okam?itě po přezbrojení za jehly v rámci správné výchovy německé demokratické mláde?e začaly chrlit jehličnaté figurky, otázka je jestli existuje něco z doby mezi tím - např figurky ze star?ího materiálu a provedení, ale s novým zbarvením a podobně. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: po březen 10, 2008 1:38 pm Předmět: |
|
|
No potě? pámbu, skoro stovka za soudruha... Díky za upozornění. Borec není z laciného kraje.
Mů?u ujistit, ?e to já ne(prodávám) - já si je vezmu do ..., tak maximálně, ?e bych vyměnil. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ondřej 2. ročník
Založen: 18. 04. 2007 Příspěvky: 92 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: po březen 10, 2008 1:57 pm Předmět: NVA borci |
|
|
Tak teď si mi to " No potě? pámbu " vzal z huby Greenbarone,
ten čék se asi zbláznil , jinak taky Petře - dík. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Hermann 1. ročník
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|