|
KVH Československo 1945 - 1990 Diskusní forum KVH ČS 1945 - 1990
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Risk3 3. ročník
|
Zaslal: ne květen 18, 2008 5:54 pm Předmět: Jak jste se dostali k ČSLA? |
|
|
Lidi, jak se tak svojí sbírečkou prohrabávám, napadá mě na vás dotaz...
Jak jste se vůbec k ČSLA, případně ke sběratelství a tomuhle směru obecně dostali? Kdy?
Já kdy? to tak vezmu tak u mě to začalo cca v 10 letech kdy? jsem se chtěl podobat tátovi - nosil v?dycky na čarodějnice k ohni kompletní 60ky, a já vyrazil s mámou do Hole?ovic na tr?nici a sehnal ve výprodeji čepici vzor 85 s odznáčkem ČSFR, kalhotový opasek k jehličí (i k ostatnímu, ale víte o co jde, ?e jo...) a feldfla?ku NDR (plastovou v jehličnatym filcu s kelímkem z hliníku ) Tohle spolu s "uniformami" co mi máma u?ila mi vydr?elo asi do 13 roků, ne? jsem sehnal kompletní 60ky, teď se to rozrostlo i o 85ky, 63ky, 92ky, 95ky a Punktarny od Bundeswehru...
Někdo se k tomu dostane tak jako já, někdo přes čundry, někdo jinak... je zajímavý? to i jenom sledovat, jak se to v lidech vyvíjí Svoje 2 bratrance u? vychovávám k podobnýmu směru...
Dotaz 2 - Máte doma nějaký znehodnocený zbraně? Pochlubte se sbírečkou... A? mam nad čim slintat... Já tu mam 2x SA 58, 1x SA 24 a 1x UK 59... Radost udělaj!!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: ne květen 18, 2008 6:16 pm Předmět: |
|
|
Já si od malička hrál na vojáčky. První věci ve "sbírce" byly takový ty rodinný krámy jako VOPy vyhozený z vyhořelýho skladu, civilní republiková maska, odznaky po tátovi z vojny...
Pak mi táta někdy v sedmi letech sehnal od známýho čepici 60 a 62, k tomu pár odznáčků. V?echno jsem to po různu tahal, cca na tři roky to ve mě nějak utichlo a někdy v 11 či 12 letech se to znovu rozjelo - přilba nalezená ve ?rotu, opasek z výprodeje (nosím dodnes v civilních d?ínách, teprv před pár lety jsem zjistil ?e je to dokonce původně nemecký řemen), nějaké výměny se spolu?áky, dal?í nákupy ve výprodejích - no prostě polo?ky naskočily na několik desítek.
Kdy? jsem byl na průmce tak jsem nebyl tak aktivní, hlavně kdy? jsme se pokou?eli hrát s kapelou, nicméně u? někdy v 16 letech jsem si ujasnil co je mou prioritou v oblasti sběratelství.
No a po nástupu na vej?ku se to zas nějak zvrhlo...
Moje u??í specializace, ale i oblast které se věnuji v re-enactmentu je asi daná tím, jaké byly moje první úlovky. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
greenbaron 3. ročník
|
Zaslal: po květen 19, 2008 9:04 pm Předmět: |
|
|
Dostal jsem pozvánku z OVS, vyplnil dotazník brance, byl odveden, dostal povolávací rozkaz... Jestli teď někdo dostává ?kytavku, tak já jí měl tehdy taky... |
|
Návrat nahoru |
|
|
papergeorge 4. ročník
|
Zaslal: po květen 19, 2008 9:26 pm Předmět: |
|
|
...no ve mne to taky drimalo odmalicka, jen jsem to spis pozoroval, nez se aktivne po necem pidil. Ojoj, dneska si rikam, co vsechno mi uniklo....razantnejsi rozjezd nastal cca pred tremi lety, kdyz jsem si na www.valka.cz precetl, ze existuje tolik a tolik bluz, tolik a tolik kalhot,....atd _________________ Za vsechno muze tenhle on:
A Rallye ABC EP-SI-LON... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dzarda 2. ročník
|
Zaslal: út květen 20, 2008 2:45 pm Předmět: |
|
|
greenbaron napsal: | Dostal jsem pozvánku z OVS, vyplnil dotazník brance, byl odveden, dostal povolávací rozkaz... Jestli teď někdo dostává ?kytavku, tak já jí měl tehdy taky... |
A? na tu ?kytku to docela sedí ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
vojta 3. ročník
|
Zaslal: út květen 20, 2008 4:59 pm Předmět: x |
|
|
u mě to začalo asi taky tak v 10.letech kdy sem začal lítat v teplákách a maskáčích od větnamců,a hrál jsem si s kuličkovkami,potom jsem na ?kolním výletě asi ve 13 letech v třeboni koupil přilbu vz 52.a tím to asi začolo jít do originálů,kompletů atd...sehnal jsem si komplet bundeswehr a začal s airsoftem,pak nějaký PS kabáty a uniformy jsem koupil od souseda,a pak jsem kompletova uniformy s výstrojí a výzbrojí,pak jsem se dal k tomutu KVH a pak je?tě k profi airsoft teamu.znehod.zbraně:
sa 58 s dvojno?kou a přísůu?enstvím,sa 24, sa 26, Steyr 1912, Browning 1935, manlicher 1888, cz 50,a spousty delaborovaných granátů,min atd... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Risk3 3. ročník
|
Zaslal: út květen 20, 2008 5:31 pm Předmět: |
|
|
Koukám ?e Vojta má slu?nej arzenál |
|
Návrat nahoru |
|
|
vojta 3. ročník
|
Zaslal: út květen 20, 2008 5:45 pm Předmět: x |
|
|
ale né,je toho pár |
|
Návrat nahoru |
|
|
Risk3 3. ročník
|
Zaslal: út květen 20, 2008 5:49 pm Předmět: |
|
|
No vim jak moc "pár", podle toho ?e toho mam tak třetinu (je?tě airosftový SVD) a mam problémy s prostorem, tak bych řek ?e ty buď bydlí? v nějaký tovární hale, kde je dost prostoru, a nebo doma nejdou otevřít dveře |
|
Návrat nahoru |
|
|
vojta 3. ročník
|
Zaslal: út květen 20, 2008 6:42 pm Předmět: x |
|
|
přesně to druhé+ airsoftové zbraně |
|
Návrat nahoru |
|
|
gyry 1. ročník
Založen: 15. 06. 2008 Příspěvky: 5 Bydliště: na samotě u lesa - Vysočina, Pelhřimovsko..
|
Zaslal: so červen 21, 2008 11:03 am Předmět: |
|
|
Tak k ČSLA jsem se moc nedostal, proto?e sbírám druhou válku. Ale proto?e strejdové a táta v ČSLA slou?ili, někteří jako záklo?i někteří jako profi, tak jsem dostal pár věcí. V?echny voj. věci co jsem na?el nebo dostal tak skladuju. Ale tak trochu mě začalo zajímat kolik toho na?e armáda vlastně měla a tak jsem při?el na tyto stránky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mak 1. ročník
|
Zaslal: čt červen 26, 2008 10:02 am Předmět: |
|
|
No tak to je supr přemej?leli ste někdy otom,kolik ste do va?ich sbírek ivestovali penízek |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: čt červen 26, 2008 8:14 pm Předmět: |
|
|
Já bych to neměl raději ani zveřejňovat. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
sCafi Svob. Hasman t.č. VÚ 5934
Založen: 22. 01. 2008 Příspěvky: 924 Bydliště: Hrádek v Čechách/Sabinov (SK)
|
Zaslal: čt červen 26, 2008 11:22 pm Předmět: |
|
|
citace: | Tak k ČSLA jsem se moc nedostal, proto?e sbírám druhou válku. Ale proto?e strejdové a táta v ČSLA slou?ili, někteří jako záklo?i někteří jako profi, tak jsem dostal pár věcí. V?echny voj. věci co jsem na?el nebo dostal tak skladuju. Ale tak trochu mě začalo zajímat kolik toho na?e armáda vlastně měla a tak jsem při?el na tyto stránky. |
Tak u mě je to úplně stejný
A co se týče financí vynalo?ených tak se mi to počítat nechce! Páč kdy? jsi představim pivo pod tim _________________ Fanklub svobodníka Hasmana aneb vojáci s morálními omezeními
Nejhorší smrt je z vyplašení! #jaksetohodí
To nejde na rozum mému puškařskému vzdělání
Mateji!Mateji!
Jen co Sparta lehla popelem....
Narodil se Antikrist.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Risk3 3. ročník
|
Zaslal: so červenec 05, 2008 3:07 pm Předmět: |
|
|
Jo, po finanční stránce je to zajímavý ono to zas tolik jednotlivě nestojí, ale kdy? se to pak sečte... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|