Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Peters 1. ročník
|
Zaslal: čt říjen 12, 2006 6:51 am Předmět: "Sametová revoluce" |
|
|
Ahoj, nevíte někdo, které v?echny jednotky se účastnili "akce" proti demonstrantům v listopadu 1989? VMV, VB, ČSLA (viděl jsem na fotkách i vojáky v maskovacím oděvu vz.85 s rudým baretem) ? _________________ "Mohou s tím nesouhlasit, mohou proti tomu protestovat ,ale to je tak v?echno co s tím mohou dělat." Jára da Cimrman |
|
Návrat nahoru |
|
|
Hruška 4. ročník
Založen: 24. 02. 2006 Příspěvky: 810 Bydliště: Havlíčkův Brod
|
Zaslal: čt říjen 12, 2006 9:17 am Předmět: |
|
|
Já viděl i milicionáře ve vz. 60 i v vz. 70 _________________ "Zavdej si s ďáblem a budeš páchnout sírou."
(německé přísloví) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
Založen: 27. 02. 2006 Příspěvky: 144 Bydliště: Československá republika
|
Zaslal: pá říjen 13, 2006 4:15 pm Předmět: Re: "Sametová revoluce" |
|
|
Peters napsal: | Ahoj, nevíte někdo, které v?echny jednotky se účastnili "akce" proti demonstrantům v listopadu 1989? VMV, VB, ČSLA (viděl jsem na fotkách i vojáky v maskovacím oděvu vz.85 s rudým baretem) ? |
Ti v červenejch baretech byly asi příslu?níci URNA.Nemá? to foto jejich? _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: pá říjen 13, 2006 4:18 pm Předmět: |
|
|
Hru?ka napsal: | Já viděl i milicionáře ve vz. 60 i v vz. 70 |
Co vím já(asi od Petra myslim ) tak tam byly LM z Prahy.
Dovolím si takovou spekulaci....Asi to muselo bejt blbý kdy? by jsi ?el jako student a proti tobě ?el tvůj děda,táta,strejda...Docela mi de mráz po zádech u? jen kvůli tomu ?e děda byl taky u LM. _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
James Ryan Člen
Založen: 22. 05. 2006 Příspěvky: 522 Bydliště: VÚ 1535/VÚ 5220C
|
Zaslal: pá říjen 13, 2006 8:01 pm Předmět: Re: "Sametová revoluce" |
|
|
Saly napsal: | Peters napsal: | Ahoj, nevíte někdo, které v?echny jednotky se účastnili "akce" proti demonstrantům v listopadu 1989? VMV, VB, ČSLA (viděl jsem na fotkách i vojáky v maskovacím oděvu vz.85 s rudým baretem) ? |
Ti v červenejch baretech byly asi příslu?níci URNA.Nemá? to foto jejich? |
Počkej URNA Ta snad v te dobe je?te nebyla ne??
EDIT: Omlouvám se u? byla. Koho to zajíma tak zajímavý článek o URNě je na http://www.samuraj.cz/samuraj/clanek/164--urna---utvar-rychleho-nasazeni.html _________________
"Mír se zjednává válkou. "
".kdykoliv sem něco dělal pila se u toho desítka "
neznámý vojín |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: pá říjen 13, 2006 8:04 pm Předmět: Re: "Sametová revoluce" |
|
|
James Ryan napsal: | Saly napsal: | Peters napsal: | Ahoj, nevíte někdo, které v?echny jednotky se účastnili "akce" proti demonstrantům v listopadu 1989? VMV, VB, ČSLA (viděl jsem na fotkách i vojáky v maskovacím oděvu vz.85 s rudým baretem) ? |
Ti v červenejch baretech byly asi příslu?níci URNA.Nemá? to foto jejich? |
Počkej URNA Ta snad v te dobe je?te nebyla ne?? |
URNA mám takovej dojem vznikla v r.1981 u?. _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Hruška 4. ročník
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 7:24 pm Předmět: |
|
|
Nemáte někdo zajímavé fotografie nebo i video záznamy (odkazy) z demonstrací a zásahů z roku 1989, ale i star?ích??? _________________ "Zavdej si s ďáblem a budeš páchnout sírou."
(německé přísloví) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 8:24 pm Předmět: |
|
|
Hru?ka napsal: | Nemáte někdo zajímavé fotografie nebo i video záznamy (odkazy) z demonstrací a zásahů z roku 1989, ale i star?ích??? |
Jo mě by se to taky líbilo....a kor ted kdy? bude 17.listopadu... _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 8:34 pm Předmět: |
|
|
Minulej tejden sem v nějakým tom dokumentu v TV viděl mihnuv?í se baret při zákroku... _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Hruška 4. ročník
|
Zaslal: čt listopad 09, 2006 8:37 pm Předmět: |
|
|
Petr napsal: | Minulej tejden sem v nějakým tom dokumentu v TV viděl mihnuv?í se baret při zákroku... |
JJ existuje snad jen jeden s červenejma baretama myslim, ?e z Václaváku a pak je?tě jeden z Národní třídy a tam jsou v tý změti PÚ VB taky barety _________________ "Zavdej si s ďáblem a budeš páchnout sírou."
(německé přísloví) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: so únor 24, 2007 9:09 pm Předmět: |
|
|
trimin napsal: | Obávám se ?e v Listopadu 89 nebyla armáda vůbec pou?ita. Pokud si dobře pamatuji tak nasazeny byly hlavně LM, Pohotovák MV a příslu?níci ?koly SNB v Praze. |
Jasně Československá Lidová Armáda pou?ita nebyla barety o které tu jde měli zřejmě příslu?nící URNA(policie=SNB).... _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
frčka 3. ročník
|
Zaslal: po únor 26, 2007 9:43 am Předmět: |
|
|
no je sice pravda ze CSLA nasadena nebola ale tie? si spominam ze boli do stavu BoPo uvedene tzv. gardove jednotky zlozene zo studentov Vojenskych vysokych skol Vyskove a v Brne. Hodne sa o tom hovorili vo vtedajsich spravach.
Co sa týka LM tak tí čo tam prisli ( doviezli ich linkovými autobusmi )a mali urobit v Prahe poriadok nejak zvlast nadsenim nehýrili a prestavitolom UV KSC adresovali "vrele slova vdaky" po ktorych boli pomerne rychle odvezeny spat do svojich zavodov.... asi jeden z naznamejsich vyrokov zo strany clenov LM bol "... my vam zadne deky delat nebudem a jedem domu ..." jeden kamarat si cele dianie ktore bolo nepretrzite vysielné v televizii kompletne nahraval na videokazety.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Admin
|
Zaslal: st únor 28, 2007 10:08 am Předmět: |
|
|
Tak mě napadá, jestli nedo?lo k informačnímu "?umu" - jestli se nehovořilo o "kádrových zálohách" a lidová slovesnost z toho udělala gardové jednotky, které jsou samozřejmě nesmysl. _________________ Kdo chce - hledá způsob.
Kdo nechce - hledá důvod.
Makarony do woka
V komíně hořelo, tak se to muselo uhasit... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saly 3. ročník
|
Zaslal: st únor 28, 2007 2:51 pm Předmět: |
|
|
Petr napsal: | Tak mě napadá, jestli nedo?lo k informačnímu "?umu" - jestli se nehovořilo o "kádrových zálohách" a lidová slovesnost z toho udělala gardové jednotky, které jsou samozřejmě nesmysl. |
Gardové jednotiky jsou dost známe v SSSR tak to asi vzniklo z toho....Jinak jak jsem koukal tak ted v televizi bě?í kauza o někom kdo musel odejít z funkce (politika?) kvůli tomu ?e byl u LM...Nevím jak se dotičný jemuje u? ale vím ?e zřejmě slou?il u LM Kovosvit Sezimov Ústí.Co vím tak tato jednotka se právě zůčastnila Sametové revoluce v Praze 1989....TO je jen info raději na to nereagujte to by byla asi u? politika a tu přenecháme jiné diskusi na jiných stránkách. _________________ O hranice se nediskutuje o hranice se střílí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
frčka 3. ročník
|
Zaslal: pá březen 02, 2007 12:00 pm Předmět: |
|
|
Ahj Peto, k tvojmu clanku ohladom Kadrovych zaloznych jednotiek z ktorých ludova slovesnos? urobila gardove jednotky.
V 80r bolo v CSLA bezne hovorene medzi muzstvom aj dostojnikmi o gardovych utvaroch a plukoch. Myslelo sa tým predovsetkym gardove delostrelectvo ( raketove ) a niektore tankove utvary ( najmodernejsia vyzbroj, narocny vycvik a vysledky pri spojeneckých cviceniach ).
Tento termin " Gardový " k nam presiel nielen od dostojnikov ktory sa pripravovali na svoje funkcie v doskolovacich kurzoch generalneho stabu spojeneckych vojsk a tie? normalne aj cez spomienky pametnikov na gardove jednotky cervenej armady, ktore oslobodzovali CS 1944-1945.
A nepametam si ze by tento termin" Gardový" tak casto pouzivany medzi vojakmi CSLA niekto z titulu vyssej moci zakazoval pouziva? v sluzobnom styku.
Z historickeho hladiska gardove jednotky ( pluky) mali vsetci panovnici v europe , Napoleonova garda, Anglická garda, Cárska garda ( rusko), Svajciarska garda ( pape? ) .... takze taketo jednotky su historickou sucastou europskych armad. A to ci su tak pomenovane armadne jednotky prislusnym pravnym predpisom z titulu svetskej moci ( napr.G?) alebo taketo pomenovanie dal utvarom samotny pospolity ludia u? asi nik nedokaze ovplivni?. Aj keby sa na hlavu postavil
Medzi gardove utvary CSLA patrila ak delostrecka P? v Brezne, nech tam boli akekolvek narocne armadne previerky nebol nik potrestany za to ze pouzival v sluzobnom styku alebo aj na verejnosti slovne spojenie Gardova P?-ka Brezno alebo Gardovy delostrelci z Brezna... hoci v oficialnom nazve nic takeho nebolo.
Teraz v OS SR ( aj ACR ) mame Elitne jednotky a vsetci sa z nich idu dosra? , pritom pochybujem o tom ze by dokazali urobit zo seba elitu keby neboli len dobre platený zoldniery.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|